Teräspaalutus

Teräspaalutusta ammattitaidolla

Taloja rakennetaan yhä useammin paikkoihin, joilla paalutus vaaditaan. Teräspaalutus on ollut jo vuosien ajan suosituin vaihtoehto pientalojen perustamisessa sekä muiden kevyempien rakennusten perustamisessa. Teräspaalutus on perinteisistä paalutukseen liittyvistä käsityksistä poiketen rakentajan kannalta nopea työvaihe muun rakentamisen lomassa. Kun käytössä on oikea kalusto ja osaavat henkilöt, työ sujuu mallikkaasti.

Kankareen Paalutuksen toteuttama teräspaalutus on asiakkaalle vaivaton ratkaisu. Toimivaksi todettu asennustekniikka, jossa valmista paalutusta syntyy jokaisella lyönnillä, on tehokas ja nopea. Sen ansiosta työt valmistuvat aikataulussa. Kankareen Paalutuksella on myös pienikokoista kalustoa, joka sopii myös ahtaisiin ja mataliin paikkoihin.

Omakotitalojen lisäksi paalutamme laajasti erityyppisiä ja kokoisia kohteita. Teräspaalu on parhaimmillaan sellaisissa kohteissa, joissa olosuhteet syystä tai toisesta ovat haastavia. Tällaisia kohteita ovat muun muassa paikat, joissa on vaativat pohjaolosuhteet, täyttömaakerroksia, kiviä tai kalustolta edellytetään keveyttä ja joustavuutta. Myös kohteet, joissa edellytetään paalujen asennuksen nopeutta, hyvää asennustarkkuutta ja asentamisen tehokkuutta, ovat meille omiaan.

Teemme paalutusta ympäri vuoden ja ympäri Suomen.

Käyttämämme asennustekniikka

Kankareen Paalutuksen käyttämä asennuskalusto on perinteistä raskasta paalutuskalustoa huomattavasti kevyempi laitteisto, mutta silti niin tehokas, että sillä voidaan asentaa raskaan betonipaalun korvaavia teräspaaluja.

Kaluston erinomainen teho perustuu hydraulitoimiseen iskuvasaraan, joka lyö paalua jopa 500 kertaa minuutissa. Asennuslaitteen lyöntienergia on kohdistettu tehokkaasti vain paalun upotukseen, eikä asennuksesta juurikaan vapaudu ylimääräistä maaperään tärinää aiheuttavaa hukkaenergiaa. Liiallinen energia ei myöskään riko paalua asennuksen aikana.

Teräspaalutuksen tärinähaitta naapurirakennuksiin on vähäinen. Monesti esimerkiksi kaivuutyöt aiheuttavat enemmän tärinää kuin itse paalutus.

Kohdistettu lyöntienergia ja suuri iskumäärä rikkoo maaperässä paalun tiellä olevia kiviä, joka parantaa paalun upotusta ja paalu pysyy suorempana asennuksen aikana.

Käytössämme on useita eri energiatasojen laitteistoja. Käytettävä paalutuslaitteisto ja vasara valitaan käytettävän paalukoon ja maaperäolosuhteen perusteella asiakkaiden tarpeet huomioiden.

Vaihtoehto jopa porapaalutukselle

Porapaalutus on teräspaalun asennustekniikka, jossa teräsputki asennetaan poraamalla  se maakerrosten läpi kallioon asti. Porapaalutusta käytetään monesti kohteissa, joissa on täyttömaakerroksia tai paalutuksen aiheuttama tärinä halutaan minimoida.

Monessa kohteessa porapaalutus voidaan kuitenkin korvata valitsemalla teräspaalun asennustekniikaksi Kankareen Paalutuksen käyttämä hydraulivasara-asennus. Tämä asennustekniikka mahdollistaa monesti teräspaalun asentamisen hankalien täyttömaakerrosten tai kivisten maakerrosten läpi ilman poraamista. Asennus on poraamista nopeampaa ja näin ollen kustannustehokkaampaa. Kaikissa olosuhteissa ja kohteissa porapaalutusta ei voi korvata, joten asiaa kannattaa kysyä tapauskohtaisesti Kankareen Paalutukselta.

 

Teräspaalutus paalutuskone talvi

Teräspaalutuksen käyttökohteita

Teräspaalutus soveltuu moniin erilaisiin kohteisiin. Teräspaalutuksen tärkein tehtävä on siirtää rakennuksen painosta tuleva kuormitus syvemmällä maaperässä olevaan kallioon tai kantavaan maakerrokseen, mutta teräspaalutuksen etuja voidaan käyttää hyväksi myös muiden vaatimusten perusteella. Lue alta lisää erilaisista paalutusratkaisuista.

 • Teräspaalutus on näissä kohteissa parhaimmillaan, koska kalustolle riittää kevyet pohjatyöt ja paalutus käy nopeasti. Pientalon paalutus suoritetaan tyypillisesti yhden päivän aikana.
 • Yleisimmät paalukoot RR90, RR115, RRs125
 • Teräspaalujen laaja kokovalikoima mahdollistaa sen, että valitsemalla oikea paalukoko/paalukoot vastaamaan todellisia kuormituksia paalut saadaan käytettyä tehokkaasti hyödyksi ilman hukkaa.
 • Säästöjä syntyy myös, kun paalutusalusta voivat olla kevyempiä ja kaivuutasot ylempänä.
 • Yleisimmät paaluhalkaisijat RR140, RR170, monia eri seinämävahvuus/teräslajiyhdistelmiä.
 • Teräspaalutus meidän kalustollamme ei aiheuta juurikaan tärinää. Siksi teräspaalutus on erinomainen valinta erilaisiin laajennuksiin ja kohteisiin, jotka sijoittuvat aivan olemassa olevien rakennusten viereen.
 • Tarjolla useita eri kokoluokan koneita.
 • Hydraulivasarakalustolla asennettuna teräspaalun kyky läpäistä täyttömaakerroksia ja kivisiä kerroksia on erinomainen.
 • Raskasta junttakalustoa selvästi parempi läpäisykyky ja lopputulos suorempien paalujen vuoksi on laadukkaampi.
 • Kysy meiltä käytettävissä olevat parhaat vaihtoehdot.
 • Kankareen Paalutuksen pienellä, mutta tehokkaalla kalustolla voidaan sisätiloissa asentaa erittäin pitkiäkin paaluja. Paalujen kestävyydet ovat vastaavia kuin ulkotiloissa tehdyillä paalutuksilla.
 • Käytettävissä paalukoot RR90-RR170.
 • Koneperustusten paaluttaminen teräspaaluilla varmistaa koneen perustuksen painumattomuuden. Paalukoko valitaan aina tarpeen mukaan huomioiden esimerkiksi koneen koko, toiminta ja paalupituus.
 • Paalutukseen valitaan sellainen kalusto ja paaluelementti, että käynnissä olevaan ympäröivään tuotantoon kohdistuu mahdollisimman vähän häiriötä.
 • Käytettävissä myös sähkötoimista kalustoa.
 • Teräspaalut on mahdollista valjastaa keräämään maasta energiaa rakennuksesi lämmittämiseen ja viilentämiseen. Tuloksena on ympäristöystävällinen maalämpöratkaisu. Parhaimmillaan kun paalupituus on yli 15 m.
 • Erillistaloihin, rivitaloihin, teollisuushalleihin ym.
 • Voidaan käyttää kaikkien teräspaalukokojen kanssa.

Jätä meille yhteydenottopyyntö

Yhteydenottopyyntö

Miten voimme palvella?

Jättämällä yhteydenottopyynnön
saat yhteydenoton
kauttamme
aina nopeasti.